Γιατί...;

Γιατί. Μεγάλο. Όπως, γιατί να πονάει ο κόσμος; Γιατί να έχουμε πολέμους, γιατί να αρρωσταίνουμε, γιατί να τσακωνόμαστε;
Γιατί ένα παιδάκι 3.5 ετών να έχει καρκίνο;
Ή αλλιώς, πως ένα ραντεβού στον γιατρό για πιθανή δυσκοιλιότητα, καταλήγει στο νοσοκομείο με καρκίνο στο νεφρό κι αγωνία για άλλες μεταστάσεις.

Γιατί;

Αν το δεις μοιρολατρικά, τι έκανε ένα μικρό παιδάκι για να υποφέρει έτσι;
Μήπως κάναμε κάτι εμείς; 10 μέρες πριν αγόρασα δύο δώρα για άλλα παιδάκια που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες στα πλαίσια φιλανθρωπικής ενέργειας. Η γυναίκα μου μακραίνει τα μαλλιά της για να τα κόψει και να τα δώσει σε παιδάκια που τα έχουν χάσει, συνήθως λόγω χημειοθεραπείας. Περνάνε διάφοροι από το σπίτι και ζητάνε ρούχα για αρρώστους ή άστεγους. Δίνουμε σχεδόν κάθε φορά. Πήγα στο ΣΜ τις προάλλες και είχαν ένα καρότσι με μια ταμπέλα που έλεγε "Πάρτε ένα επιπλέον φαγώσιμο και αφήστε το εδώ για όσους δεν έχουν". Πήραμε κονσέρβες και τις βάλαμε μέσα. Έχω συνδρομή σε μια οργάνωση που φτιάχνει σχολείο για τα παιδάκια της Συρίας.

Όταν φύγαμε από Ελλάδα, τα βγάζαμε πέρα με δυσκολία. Έκτοτε, άλλαξαν πολλά κι έχουμε δυνατότητα να βάζουμε χρήματα στην άκρη. Από αυτά, δίνουμε όπου μπορούμε απλόχερα, επειδή γνωρίσαμε τις δύσκολες μέρες. Σκέφτεσαι, είμαι καλός άνθρωπος, δεν ενοχλώ, δεν πειράζω και βοηθώ όπου μπορώ. Γιατί σε εμένα; Γιατί στο παιδάκι μου;

Ευτυχώς μέσα σε όλα, είχαμε τα λιγότερο κακά νέα. Θεραπεύσιμος, καμία μετάσταση και μετά από κάποια θεραπεία, θα είναι όλα καλά σε μεγάλο ποσοστό. Έχουμε Γολγοθά, αλλά φαίνεται να έχει καλό τέλος.

Την ίδια στιγμή, είδαμε όμως στο νοσοκομεία, δεκάδες άλλα παιδάκια με σοβαρά προβλήματα. Να κλαίνε, να ουρλιάζουν. Μωρά διασωληνομένα, 2χρονα να τα ετοιμάζουν για μεταμόσχευση και φυσικά κάποια, που ευτυχώς δεν είδαμε, να φεύγουν από τη ζωή.

Γιατί...;

Ο κάθε γονιός πρέπει να σκεφτεί σοβάρα που βρίσκεται, τη σχέση του με το παιδί του και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω κι κάποια παιδάκια αύριο δε θα είναι μαζί μας. Δώστε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά σας, ζήστε την κάθε στιγμή και μην κάνετε πράγματα που θα μετανιώσετε αύριο. Θέλει και προσοχή όμως, γιατί η γραμμή είναι λεπτή και περνάνε εύκολα στο "κακομαθημένο" στάδιο. Βιβλία διαπαιδαγώγησης υπάρχουν πολλά, συμβουλευτείτε τα.

Υγεία. Τα άλλα έρχονται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ράτσες κι αδέσποτα...

Ισχυρογνώμον?