Εγώ ξέρω...

Σκατά ξέρεις. Και χωρίς συμπάθιο.

Μιλάμε με τον άσχετο στο ιντερνέτι και μου λέει, ξέρω κλπ.
Ρωτάω που ξέρεις; Μου το είπε κάποιος πλαγίως...
Και οριζοντίως και καθέτως και είσαι μαλάκας.

Ειλικρινά, αυτή τη μαλακία του Έλληνα, που του είπε κάποιος κάτι και είναι αυτομάτως σωστό κι έγκυρο, ενώ όταν του παραθέτεις γεγονότα και στοιχεία και νόμους, τα αγνοεί, δεν πρέπει να την έχει άλλος λαός σε αυτό το βαθμό...

Μου είπε η φίλη, της αδερφής, του φούρναρη, που έχει το μαγαζί, απέναντι από το σπίτι της Κίτσας, της μαμάς του Κωστάκη, του συμμαθητή του ανηψιού μας στο σχολείο.

Αυτό είναι έγκυρο.

Ο νόμος 2251/1994, άρθρο 5, παράγραφος 5 που λέει κάτι άλλο, προφανώς και δεν ξέρει, ή, αυτό είναι το καλύτερο, έχει "παραθυράκι".

Παραθυράκι έχει το άδειο σου κεφάλι για να ανανεώνεται ο αέρας που έχει μέσα, μη μυρίζει η μούχλα.

Αυτό το "ξέρεις ποιός είμαι εγώ" και "εγώ ξέρω" πίσω από το πληκτρολόγιο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ο κάθε παπάρας βγαίνει και λέει ότι θέλει, υποστηρίζει ότι έχει τη Χ/Ψ εμπειρία κι εσύ πρέπει να τον πιστέψεις. Περί αποδείξεων και στοιχείων, ουδείς λόγος.

Για να μην παρεξηγηθώ εδώ, δεν είναι proof junkie και γνωρίζω πολύ καλά πως και αποδείξεις κατασκευάζονται και έρευνες στήνονται, παραποιούνται ή παρερμηνεύονται, αλλά άλλο αυτό, άλλο για απλά καθημερινά πράγματα. Μην τα μπερδεύουμε.

Θυμάμαι πριν 2 χρόνια, που έγινε ένα περιστατικό στα MotoGP, Μαλαισία 2015, όπου ο Γιατρός, κλώτσησε τον Marquez και ο δεύτερος, έπεσε. Η συντρηπτική πλειοψηφία, που είναι με τον Rossi φυσικά, έλεγε ότι έφταιγε ο Marquez, βγήκαν 10δες video στο Youtube που "δείχνουν" και καλά, ότι έφταιξε ο Marquez, χωρίς φυσικά να αποδεικνύουν τίποτε. Assumptions. Όταν ρωτήθηκε ο Yoshishige Nomura, πρόεδρος του HRC για τη γνώμη του, απάντησε αυστηρότατα στους δημοσιογράφους "Opinions don't matter, we have telemetry, which is facts!"

Το ίδιο λοιπόν και για τον Ελληνάρα κατά πλειοψηφία. Τι τον νιάζουν μωρέ τα γεγονότα, αυτός ξέρει τι έγινε κι ότι κι αν λένε οι άλλοι, κρύβουν την αλήθεια.

Θυμάμαι κι ένα άλλο κορυφαίο περιστατικό. Φίλος, δεξιός μέχρι κόκκαλο, βλέπει ειδήσεις στο Mega, λίγους μήνες μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου για να υποστηρίξουν ότι ο κόσμος πεινάει, βάζουν φωτογραφία παπούλη που έχει αγκαλιά καρβέλια ψωμί και κλαίει, γιατί δε μπορεί να πάρει κάτι άλλο να φάει. Όταν το ακούω, με πιάνουν τα γέλια, αφού την είχα δει και γνώριζα ότι ήταν παλιά φωτογραφία από μεγάλο σεισμό που έγινε στην Τουρκία to 1999. Φυσικά είχε επεξεργαστεί κατάλληλα ώστε να μη φαίνεται το πίσω μέρος.

Ε, με τίποτα όμως! Μόνο που δε με έβρισε, που κατηγόρησα το Mega ότι έλεγε ψέμματα. Του βρήκα και τη φωτογραφία, του έδειξα την ημερομηνία, δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα. "Που θα μου πεις εμένα ότι το Mega λέει ψέμματα!"

Κι όπως λέει και το απόφθεγμα, μη διαφωνείς με τον ηλίθιο, γιατί θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα κερδίσει λόγω πείρας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Macedonia is Hellenic (Greek)

Business plan...

Περί γρίπης, εμβολιασμών και τρομοκρατίας...