Survivor - The eye of the sheep

Ναι, sheep, πρόβατο. Η τίγρης πήγε περίπατο. Μαζί με τη διανόηση των Ελλήνων.
Μπροστά στο χαζοκούτι, αποβλακωμένοι κι αποσβολομένοι, παρακολουθώντας 10 τυχάρπαστα μηδενικά, που βρέθηκαν εκεί, επειδή γνώριζαν ή πίποσαν κάποιον. Ο ηλίθιος ο Έλληνας, που δεν έχει να φάει, αλλά θα κάνει φίρμες τον κάθε άσχετο, που αύριο θα πηγαίνει στα μπαράκια επί πληρωμή, να πίνει το ποτό του και να προωθεί το μαγαζί. Ο Έλληνας που έχει γαμηθεί στο διάβασμα, για να μπορέσει με το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα να μπει στο Πανεπιστήμιο, για να πάρει ένα βασικό μισθό βγαίνοντας, κάθεται και βλέπει και συζητάει κι έχει γεμίσει το Fb με σχετικά memes, γύρω από την ίσως μοναδική εκπομπή που δεν είναι επανάληψη, γιατί και οι ειδήσεις, επαναλήψεις παίζουν.

Πρόβατα, στη σφαγή. Τους σφάζουν μέρα με τη μέρα και το μόνο που τους νοιάζει, είναι τι γίνεται στο παιχνίδι και πόσο θα έχει το νέο κινητό παντόφλα, για να βγάζουν selfies στις τουαλέτες, να τις ανεβάζουν στο Instagram και να παίρνουν likes...

Ραγιάς θα μείνεις για πάντα νεοέλληνα. Το ζυγό δεν τον απέταξες ποτέ. Χορεύεις τσιφτετέλια, πίνεις τον καφέ τους, χρησιμοποιείς τις λέξεις τους και συνεχίζεις να πληρώνεις χαράτσι. Δεν έχει σημασία που είναι σε άλλον, σημασία έχει ότι το κατιάπιες κι αυτό αμάσητο, όπως καταπίνεις τα σκάνδαλα, τα ψέμματα, τις κομπίνες και ζεις με την ελπίδα πως κι εσύ μια μέρα θα πιάσεις την καλή, θα χωθείς κάπου, θα πάρεις μια μίζα.

Ζεις ακόμα στο παρελθόν σου, επειδή έχτισες έναν Παρθενώνα, νομίζεις ότι είσαι Θεός. Θεούσα είσαι. Σου διαβάζουν το φλιτζάνι και σε ξεματιάζουν, γιατί νομίζεις ότι κάτι υπάρχει εκεί, κάτι που κάνει τον καφέ να σχεδιάζει το μέλλον σου μέσα στο φλιτζάνι. Το μέλλον σου ηλίθιε, σε ένα μεγάλο ποσοστό το καθορίζεις ο ίδιος, όχι το φλιτζάνι. Πυθαγόρας. Το έχει πει, αλλά που να το καταλάβεις;

α² + β² = γ²

Νομίζεις ότι είναι μόνο γεωματρία... Ναι, γιατί αυτά δε θα τα μάθεις στο σχολείο, όπου μάθαινες παπαγαλία τις συναρτήσεις, θέλει να μελετήσεις και να ψάξεις μόνος σου, να ασχοληθείς, να σκεφτείς. Αλλά που χρόνος για σκέψη; Αρχίζει το Survivor σε 10 λεπτά κι ακόμα δεν έχουν έρθει τα σουβλάκια.

Κρίμα ρε Έλληνα. Κρίμα. Ζεις σε μια πανέμορφη χώρα, με υπέροχα μέρη, 300 μέρες ηλιοφάνεια, μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές με παραλίες στον κόσμο κι έχεις καταφέρει να ζεις στη μιζέρια, τη φτώχεια, την κακομοιριά, να σου παίρνουν τα σώβρακα οι ξένοι και αντί να βάλεις φωτιά να τα κάψεις, βλέπεις σκουπίδια στην τηλεόραση.

Κρίμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Macedonia is Hellenic (Greek)

Business plan...

Περί γρίπης, εμβολιασμών και τρομοκρατίας...